Sarjataulukko


O

V

T

H

TM

PM

P

Lennex

6 5 1 0

25

-

10

11

JPS/2

6 4 1 1 40 - 21 9
UIFK

6

4 1 1 36 - 18 9
HIFK/2 7 3 1 3 27

-

17

7

Veiterä/2

6

3 0 3 25 - 29 6
Vesta

7

2 0 5 22 - 35 4
Kampparit/21

6

1 0 5 18 - 41 2
Kampparit/SS

6

1 0 5 10 - 32 2
 
 

Uusimmat blogikirjoitukset

   

Lisää otteluita?

Joitakin ajatuksia siitä, kuinka ottelumäärää voitaisiin lisätä.

Onneksi on Suomi-sarja

Hyvää alkanutta vuotta kaikille. On hyvä aika jo päätoimittajankin kirjoittaa blogiin. Tässä kirjoituksessa pohdin Suomi-sarjan tarpeellisuutta kertomalla omasta peliurastani.

Onko bandy bandya vai jääpalloa?

Voi herran jestas tätä nettitoimitusta repivää nimiriitaa. Nyt Bandyn Suomi-sarja onkin muuttunut jääpallon Suomi-sarjaksi. Miten tämä nyt menee, onko bandy bandya vai jääpalloa?

.

Suomi-sarjan tuleva kausi ja harrastelijaturnaus

to 24. helmikuuta 2011 12.02.00

Tämä kausi ei ole vielä edes ihan paketissa Suomi-sarjan osalta, mutta lienee jo aika kääntää katseita tulevaan. Tällä palstalla on käyty asiasta keskustelua jo aiemmin, mutta palataanpa vielä asiaan. Suomi-sarjaan olisi mukava saada uusia joukkueita myös jo ennestään mukana olevien mielenkiinnon kartuttamiseksi. Aiemmassa blogikirjoituksessani viittasin jo mahdollisuuteen tarjota sarjan ulkopuolisille joukkueille mahdollisuutta olla mukana yhdessä turnauksessa.

 

Kerrottakoon havainnollisesti kuinka homma toimisi nykyisillä joukkueilla. Pohjoisessa UIFK, Lennex ja Vastus ottaisivat turnaukseensa mukaan esim. Evergreenin, OLS:n ikämiehet tai OPKL:n. Tietysti tehtyjen tiedustelujen pohjalta sen mukaan miten kyseisillä porukoilla olisin tähän halua. Yhdistelmäjoukkue Oulu All Starskin voitaisiin tarvittaessa heittää kentälle. Etelässä HIFK, Vesta ja Narukerä turnaisivat esim. ToBK tai miksei vaikka 19-vuotiaiden maajoukkue seuranaan.

 

Idässä Veiterä, Kampparit ja JPS kutsuisivat seurakseen vaikkapa PaSa Bandyn tai 100-vuotisjuhliaan viettävän Kouvolan Sudet. Ja mikäli PaSa Bandy ei mukaan lähtisi, voitaisiin Susien pelaajat värvätä tarpeen mukaan entisistä imatralaispelaajista. Mutta ainakin Susien omista riveistä voitaisiin ottaa veskari, koska seuran toiminnanjohtaja Sami Kuitunen on entinen Veiterän maalivahti. Susissa onkin luvattu herätellä jääpalloa juhlavuoden kunniaksi. Ehkä turnaus voitaisiin jopa pelata Kouvolassa.

 

Mikäli kaikki joukkueet eivät haluaisi pelata tässä ylimääräisen joukkueen turnauksessa kolmea ottelua, voitaisiin ainakin HIFK-Vesta ja UIFK-Lennex jättää paikallispeleinä tämän kauden tapaan erillisinä pelattavaksi.

 

Tällaista systeemiä voidaan periaatteessa kritisoida siitä, että se ei ole tasapuolinen. Tämä varmasti pitää paikkaansa, mutta Suomi-sarjassa ei mielestäni pitäisi liiaksi tuijottaa tähän seikkaan vaan katsella laajempaa jääpallon etua. Sitä paitsi ”epäreiluuden” ero on tällä järjestelmällä korkeintaan kaksi pistettä kilpailijaan, joten se on mahdollista tasoittaa keskinäisessä ottelussa. Säännöissähän voidaan määrätä, että tasapisteissä sijoituksen ratkaisee keskinäinen ottelu.

 

Kolmen uuden joukkueen houkutteleminen tällä tavoin kokeilemaan Suomi-sarjaa ei pitäisi olla mikään ylivoimainen tehtävä. Ehkä näin saataisiin jatkossa vedetyksi uusia seuroja koko kaudellekin.

 

Aimo Vainio toi omassa mielenkiintoisessa blogissaan esille tärkeitä asioita. Vanhassa sarjasysteemissä oli aikanaan mestaruussarja (nyt bandyliiga), Suomi-sarja/suomensarja ja sen alapuolella maakuntasarja. Heittäisinkin nyt sellaisen ehdotuksen, että mitäpä jos ensi talvena yrittäisimme pelata maakuntasarjan yhtenä avoimena turnauksena. Se tarkoittaisi että järjestettäisiin avoin turnaus jääpallosta kiinnostuneille seuroille/yhteisöille sopivalla paikkakunnalla. Joukkuemäärästä riippuen otettaisiin bandyliigan ja Suomi-sarjan ulkopuolisia seuroja/yhteisöjä mukaan maksimissaan kahdeksan. Ne jaettaisiin tarvittaessa kahteen lohkoon ja pelattaisiin maakuntasarjan mestaruudesta. Sääntöjä voisi vielä miettiä sen mukaan millaisia joukkueita tulisi mukaan. Jos olisi uhkana suuret tasoerot, voitaisiin myös pelata A- ja B-sarjana. Toisessahan joukkueessa voisi olla vanhoja jääpallostaroja ja toisessa täysiä harrastajia.

Tuomas Hoppu

Share |

Kommentointi

Otsikko:
Nimimerkki:
Kommentti:
 

Lappeenrannasta mallia http://bandyharrastesarja.sivut.in/

Sp

to 2. helmikuuta 2012 23.25.33

Jääpallolle löytyy pelaajia, jos vaan löytyy asialle tekijöitä.
Lappeenrannassa pelataan paikallissarjaa, jossa pelaajakunnan kirjo on laaja. On entistä lajin harrastajaa ja niin jääkiekkoilijoita kuin kaukalopalloilijoita. Mukaan on saatu paljon ihmisiä, joilla ei ole ollut mitään aikaisempaa kokemusta jääpallosta. Tällä hetkellä mukana on 170 pelaajaa.

Eli tilausta jääpallolle on: iloista liikuntaa ulkoilmassa! Monet normi pulliaiset sohvan perukoilla kaipaavat myös edulista liikuntaa joukkuelajissa ja sitähän jääpallo on parhaimmillaan!

Varmasti löytyisi jääpallo harrastajia muistakin kaupungeista enemmänkin, kun vain asialle luodaan edellytykset!

http://bandyharrastesarja.sivut.in/