Sarjataulukko


O

V

T

H

TM

PM

P

Lennex

6 5 1 0

25

-

10

11

JPS/2

6 4 1 1 40 - 21 9
UIFK

6

4 1 1 36 - 18 9
HIFK/2 7 3 1 3 27

-

17

7

Veiterä/2

6

3 0 3 25 - 29 6
Vesta

7

2 0 5 22 - 35 4
Kampparit/21

6

1 0 5 18 - 41 2
Kampparit/SS

6

1 0 5 10 - 32 2
 
 

Uusimmat blogikirjoitukset

   

Suomi-sarjan mestaruus avoimena turnauksena?

Aina on tilaa uusille ideoille. Joskus ne lyövät läpi, toisinaan taas eivät.

Suomi-sarjan tuleva kausi ja harrastelijaturnaus

Tämä kausi ei ole vielä edes ihan paketissa Suomi-sarjan osalta, mutta lienee jo aika kääntää katseita tulevaan.

Rakennetaan jääpalloa alhaaltapäin

Aimo Vainion mukaan jääpalloa on vaikea harrastaa, mutta tulijoita voisi olla.

.

Suomi-sarjan mestaruus avoimena turnauksena?

pe 23. syyskuuta 2011 13.57.00

Aina on tilaa uusille ideoille. Joskus ne lyövät läpi, toisinaan taas eivät. Veiterän Jukka Raution puuhaamana on nyt syntymässä – tai oikeastaan palaamassa – Etelä-Karjalan alueen harrastesarja, 3. divari tai millä nimellä sarjaa sitten halutaankaan kutsua. Sarjassa pelaa tänä talvena ainakin yhdeksän joukkuetta. Hieno sarja tulossa, josta puuhamies Rautio ansaitsee suuret kiitokset.

 

Lappeenranta on toimintansa puolesta tällä hetkellä ehkä virkein jääpallokeskuksemme. Väkisin hiipii mieleen ajatus siitä, että Suomi-sarjan mestaruusturnauskin voitaisiin viedä Saimaan rannoille maaliskuussa 2012. Mietitäänpä sellaista mahdollisuutta, että mestaruusturnaus olisi avoin myös Etelä-Karjalan harrastesarjan joukkueille ja pelattaisiin esimerkiksi kahdeksan joukkueen turnauksena. Mukana olisivat parhaat halukkaat seurat molemmista sarjoista hieman tarjonnankin mukaan. Vielä voitaisiin miettiä annettaisiinko tilaa muille halukkaille tulijoille. Esimerkiksi Varkaudesta tai Oulusta voitaisiin koota joukkue Suomi-sarjan ulkopuolisista pelaajista ja ilmoittaa mukaan kilpailemaan avoimesta mestaruudesta. Miksei myös edustajia Helsingin piirisarjasta.

 

Mitä saataisiin aikaan? Uusia mielenkiintoisia vastustajia esim. Suomi-sarjan tähdille UIFK:lle ja Lennexille ja samoin uusia haasteita Lappeenrannan harrastesarjan joukkueille, joissa kuitenkin vilisee entisiä liigapelaajia. Ehkä PaSa Bandykin innostuisi seuraavana vuonna osallistumaan myös Suomi-sarjaan tai näiden kahden sarjan yhteistyötä voitaisiin jollain muulla tavoin tiivistää, kunhan olisi ensin saatu hyödyllisiä kokemuksia joukkueiden tasoeroista.

 

Uhkakuvana tietysti voisivat olla isot tasoerot Suomi-sarjan parhaiden joukkueiden ja harrastesarjan porukoiden välillä. Voisi tietysti olla niin, että Lappeenrannan joukkueita täytyisi hieman tiivistää pelaajistoltaan eli lyödä muutamien joukkueiden parhaan pelaajat yhteen. Tällä tavoin ne varmasti pystyisivät paremmin haastamaan Suomi-sarjan joukkueita. Ja jos Suomi-sarjan joukkueet joissain otteluissa pääsisivätkin hieman helpommalla, tulossa olisi joka tapauksessa kovia otteluita finaaliottelua kohti mennessä.

 

Mutta tässä ainakin ajattelemisen aihetta. Toteuttamalla idea Lappeenrantaan saataisiin Suomi-sarjan avoimeen mestaruusturnaukseen kerralla koolle hieno joukko jääpallosta innostuneita ihmisiä uusia ideoita pohtimaan. Kenties saataisiin hiljalleen taas alulle myös muita alueellisia harrastesarjoja.

 

Tuomas Hoppu

Share |

Kommentointi

Otsikko:
Nimimerkki:
Kommentti:
 

Ajatuksia ja ehdotus

Motgångssupporter

to 29. syyskuuta 2011 20.19.47

Hopun ajatus mielenkiintoisten kilpailuotteluiden lisäämisestä pelaajille ja alasarjojen jääpalloväen tuomisesta yhteen on todella kannatettava. En ole kuitenkaan varma, onko Suomi-sarjan mestaruusturnauksen (eli sarjan viimeisen turnauksen) avaaminen paras vaihtoehto. Voiko avoin lopputurnaus vaikuttaa kielteisesti joukkueiden intoon kilpailla lopputurnausta edeltävässä sarjamuotoisessa Suomensarjassa ja täten vaikuttaa negatiivisesti elintärkeään alasarjojen palautusprojektiin. Suomeen olisi saatava luotua ainakin kaksiportainen sarjajärjestelmä Bandyliigan alapuolelle lyhyellä aikavälillä. Pitemmän aikavälin tavoitteena olisi kehittää sarjoja laajentamalla osallistujajoukkoa ja parantamalla laatua.

Suunnannäyttäjät ovat jo olemassa: Suomensarja ja Etelä-Karjalan III divisioona. Suomensarja on tällä hetkellä sarja ”vanhoille” liigapelaajille sekä yli-ikäisille junioripelaajille, jotka eivät syystä tai toisesta enää, vielä tai koskaan pelaa liigassa, mutta haluavat harrastaa jaloa lajia kilpailullisella tasolla. Liigaseurojen kakkosjoukkueiden lisäksi mukana on seuroja, jotka eivät pelaa liigassa (Vastus, Vesta, UIFK ja Lennex). Suomensarja on jo tälläkin hetkellä niin kova sarja, että uusien tai vähemmän lajia harrastaneiden pelaajien on vaikea tulla mukaan kilpailutoimintaan. Eikä mielestäni Suomensarjan pidäkään olla paikka, jossa kilpailutoiminta aloitetaan vaan ensisijaisesti kilpasarja pääsarjan alapuolella.

Tulevaisuudessa pitäisi Suomensarjaan saada kaikilta liigapaikkakunnilta kakkosjoukkue, nykyisten mutta tällä hetkellä vielä mukana olemattomien jääpallopaikkakuntien joukkueet (Imatran PaSa) sekä suurimpien kaupunkien vanhat ja potentiaaliset kilpailijaseurat (Oulusta OPS ja Helsingistä HJK). Joukkuemäärän kasvu mahdollistaisi tulevaisuudessa lohkojaon ja sitä kautta turnausmuodosta luopumisen.

Paikallinen III divisioona, josta tulevan kauden Etelä-Karjalan III divisioona on ensimmäinen esimerkki, palvelee pelaajia, joille Suomensarja ei tasollisesti tai muusta syystä ole sopiva sarja. Suomensarjaa matalampi kilpailullinen taso mahdollistaisi myös täysin uusien pelaajien ja seurojen tulon lajin pariin. Se antaisi myös vanhoille jääpalloseuroille mahdollisuuden aloittaa jääpallon pelaaminen uudelleen.

Nyt Etelä-Karjalassa mukaan näyttävät tulevan Veiterän veteraanit, Veiterän juniorijoukkue, miesten tasolle paluun tekevä PaSa Bandy ja jääpallotoimintaan palaava Sudet Kouvolasta. Lisäksi mukana on ilmeisesti muun muassa poliisien ja Pelastuslaitoksen yhteisjoukkue. Samalla tavalla voitaisiin aloittaa kolmosdivisioonat myös muilla jääpalloalueilla. Esimerkiksi Lapin III divisioonaan voitaisiin saada ToPV:n ikämiesjoukkue Evergreen, Vastuksen veteraanit, ToPV:n juniorijoukkue, LRK, KemPa Keminmaasta, RoPS tai RJPS Rovaniemeltä ja FC 88 Kemistä. Maantieteellisesti suppeat lohkot mahdollistaisivat kulurakenteeltaan kevyen sarjan. Liiton piirijärjestöjen toiminta on aktivoitava ja paikallisten kolmosdivarien kehittäminen aloitettava viimeistään niiden johdolla. Tulevaisuudessa paikallissarjat voisivat toimia juuri piirien alaisuudessa.

Mutta miten tämä kaikki liittyy Hopun ajatukseen avoimesta Suomensarjan mestaruusturnauksesta? Siten, että alasarjojen synty saattaisi antaa mahdollisuuden täysin uuden kilpailun perustamiselle jo tulevalla kaudella. Kyse olisi jonkinlaisesta amatöörijoukkueiden Suomen mestaruusturnauksesta. Hopun ajatusta mukaillen tämä kilpailu olisi avoin kaikille liigan ulkopuolisille joukkueille ja voitaisiin pelata yhtenä turnauksena jollain jääpallopaikkakunnalla, tulevalla kaudella esimerkiksi juuri Lappeenrannassa. Ja ennen kaikkea se keräisi alasarjojen kehittämisestä kiinnostunutta väkeä yhteen. Tämän johdosta Suomi-sarja voitaisiin pelata tulevalla kaudella puhtaasti sarjamuotoisena ilman loppupelejä. Avoin mestaruusturnaus olisi näin Suomi-sarja-joukkueidenkin kauden huipennus.