Sarjataulukko


O

V

T

H

TM

PM

P

Lennex

6 5 1 0

25

-

10

11

JPS/2

6 4 1 1 40 - 21 9
UIFK

6

4 1 1 36 - 18 9
HIFK/2 7 3 1 3 27

-

17

7

Veiterä/2

6

3 0 3 25 - 29 6
Vesta

7

2 0 5 22 - 35 4
Kampparit/21

6

1 0 5 18 - 41 2
Kampparit/SS

6

1 0 5 10 - 32 2
 
 

Uusimmat blogikirjoitukset

   

Suomi-sarjan mestaruus avoimena turnauksena?

Aina on tilaa uusille ideoille. Joskus ne lyövät läpi, toisinaan taas eivät.

Suomi-sarjan tuleva kausi ja harrastelijaturnaus

Tämä kausi ei ole vielä edes ihan paketissa Suomi-sarjan osalta, mutta lienee jo aika kääntää katseita tulevaan.

Rakennetaan jääpalloa alhaaltapäin

Aimo Vainion mukaan jääpalloa on vaikea harrastaa, mutta tulijoita voisi olla.

.

Rakennetaan jääpalloa alhaaltapäin

ma 14. helmikuuta 2011 23.07.00

Ravintolan pöydässä tämänkin kirjoituksen idea alkoi muotoutua. Perjantaisen futsalin jatkoilla vakiokapakassa kuuntelin keskustelua pöydän toisesta päästä. Kaveri houkutteli toista kaveria pelaamaan jääpalloa. Houkuttelija oli itse aloittanut HIFK:n Kolmosessa pelaamisen viime talvena. Pelaaminen oli hirveää härdelliä, eihän me pärjätty suurimmaksi osaksi, taktiikasta tai kontrolloidusta hyökkäämisestä ei ollut puhettakaan. Välillä mietin, mitähän nuo aloittelijat lajista ajattelevat.

 

Mutta ilmeisesti tykkäsivät. Ainakin pöydän päästä kuului kehuja, miten jääpalloa oli mukava pelata ja siihen pääsi nopeasti mukaan ja onnistumisia oli helppo saada. Sen verran kaveri tykkäsi, että nyt uuden kauden alla houkutteli muitakin mukaan. Vuosi sitten nimittäin saimme houkuteltua HIFK:n Kolmoseen uusia jääpallon harrastajia. Muutamilla oli vuosien tauko pelistä, muutama oli pelannut jääkiekkoa nuorempana. Mukaan saatiin myös kaveri, joka ei ollut koskaan pelannut muuta kuin pipolätkää. Kaikki ovat pitäneet jääpallosta.

 

Kaveri, jota nyt houkuteltiin mukaan oli kiinnostunut. Hän lupasi ostaa luistimet ja tulla kokeilemaan, kunhan vain saataisiin harjoitukset järjestettyä. Pöydässä myös toinen kaveri kiinnostui. Sitten realismi alkoi nostaa päätään ja aloin miettimään, mitä uusille harrastajille voitaisiin tarjota. Kolmoseen toki mahtuu, mutta ei se sentään ratkaise sitä ongelmaa, että jääpalloa on vaikea harrastaa. Tulijoita voisi olla. Juttelin nimittäin toisenkin kerran baarissa jääpallosta. Puolituttu kaveri lupasi välittömästi kerätä joukkueen ja osallistua, jos järjestäisimme harrasteturnauksen. Nyt vain pitäisi jonkun ehtiä järjestää turnaus.

 

Sellainen on ilmapiiri Helsingissä. Harrastajia voisi olla, mutta jokainen täytyy värvätä erikseen mukaan. Halusin edellisen kertoa, sillä olen erittäin iloinen tästä Suomi-sarjan sivustosta. Se on  oikeastaan ensimmäinen yritys välittää tietoa ja tunnelmia harrastejääpallosta ja koota harrastajia yhteen. Vaikka raporttini Helsingistä olikin vielä Suomi-sarjan pelejä aloittelevammasta porukasta, näen tämän sivuston mahdollisuutena koota yhteen kaikki jääpalloon vähemmän kilpailullisesti suhtautuvat harrastajat.

 

Harrastajatoimintaa tukee myös Facebookin Jääpallon ystävät -yhteisö. Molemmilla sivuilla tarjotaan tietoa, joka pitää harrastajia mukana lajissa. Kiinnostavia knoppitietoja ja omia pelejä lähellä olevia uutisia tarvitaan, jotta tunne omasta lajista kasvaa. Seurat ja liitto tarjoavat paljon tietoa lajista ja peleistä, mutta yhteisöä rakentavaa mediankäyttöä jääpallossa tarvitaan lisää. Lajissa on eri tasoja ja perinteinen mediankäyttö on pitänyt huolta kilpaurheilusta. Harrastajilla ei valtamediaan ole pääsyä, eikä tarvitse ollakaan. Mutta sosiaaliselta kannalta tietoa heidän teoistaan ja ajatuksistaan on hyvä jakaa. Jääpallon ystävät on yksi harvoja, joissa lukija osallistumalla voi sitoutua yhteisöön mukaan.

 

Opetellaan me muutkin käyttämään sosiaalista mediaa tehokkaasti. HIFK:ssa on yritetty hieman virittää toimintaa ja avoimet Facebook sivut on edustusjoukkueella ja Kolmosella. Ei me keskustelua olla saatu aikaan FB:ssä juurikaan, mutta saadaan uutisia välitettyä kerralla 264 henkilölle. Harrastejääpalloilijat ovat koko lajin kannalta erittäin tärkeä ryhmä, jossa on viime vuosina tapahtunut selvää kehitystä. Pikkuhiljaa harrastajat alkavat käydä myös liigapeleissä. Rakennetaan me harrastajat jääpalloa alhaaltapäin. Sitäpaitsi alasarjabandy on erittäin mukavaa!

 

Aimo Vainio

Share |

Kommentointi

Otsikko:
Nimimerkki:
Kommentti:
 

Juuri näin

Antti Huoviala

ti 15. helmikuuta 2011 20.40.11

Pirkati Aimo, veit sanat suustani!

Asiahan on juuri näin. Sosiaalisen median hyädyntäminen on suomalaisessa "jääpalloskenessä" vajaata. Pelkkä nettisivujen päivittäminen ei riitä vaan itse ja vain itse on tarjottava mahdollisuuksia siitä mitä tärkeäksi näkee.

HIFK:llä mediaan on panostettu ja monesti olen itsekin ihaillut ja myhäillyt että näin asia pitää hoitaa. Samaa ollaan puuhasteltu UIFK:ssä tarjoamalla otteluennakkoa ja muuta materiaalia Youtuben kautta videoformaatissa. Mitä sitten vaikka seuraajia on vain muutamia, pääasia että tarjotaan uutta ja tuodaan asiaa esille.

Jääpallo on Suomessa niin pieni laji, että valtamediaan ei kannata luottaa tai odottaa liikoja, mutta onneksi tekniikka on nykyään niin helppoa ja kaikkien ulottuvilla, että pienelläkin panostuksella saadaan hienoa, jopa ammattimaista, jälkeä.

Porvoon sarja

Timo Pasanen

ti 12. helmikuuta 2013 13.24.55

Porvoossa pyörii parhaillaan Akilleen vetämä paikallissarja. Siinä on mukana monia jo lopettaneita tai vasta jääpallon pariin tulleita pelaajia. Toki junnuja on mukana monissa jengeissä. Entiset liigastarat Arttu ja Tellus tekevät hyvää duunia lajin eteen.