Sarjataulukko


O

V

T

H

TM

PM

P

Lennex

6 5 1 0

25

-

10

11

JPS/2

6 4 1 1 40 - 21 9
UIFK

6

4 1 1 36 - 18 9
HIFK/2 7 3 1 3 27

-

17

7

Veiterä/2

6

3 0 3 25 - 29 6
Vesta

7

2 0 5 22 - 35 4
Kampparit/21

6

1 0 5 18 - 41 2
Kampparit/SS

6

1 0 5 10 - 32 2
 
 

Uusimmat blogikirjoitukset

   

Lisää otteluita?

Joitakin ajatuksia siitä, kuinka ottelumäärää voitaisiin lisätä.

Onneksi on Suomi-sarja

Hyvää alkanutta vuotta kaikille. On hyvä aika jo päätoimittajankin kirjoittaa blogiin. Tässä kirjoituksessa pohdin Suomi-sarjan tarpeellisuutta kertomalla omasta peliurastani.

Onko bandy bandya vai jääpalloa?

Voi herran jestas tätä nettitoimitusta repivää nimiriitaa. Nyt Bandyn Suomi-sarja onkin muuttunut jääpallon Suomi-sarjaksi. Miten tämä nyt menee, onko bandy bandya vai jääpalloa?

.

Lisää otteluita?

ti 4. tammikuuta 2011 12.02.00

Päätoimittaja Kääriäinen nostikin jo esiin kysymyksen Suomi-sarjan vähäisestä ottelumäärästä. Asiaa pitäisi tietysti kysyä ensin seuroilta, mutta tässä joka tapauksessa joitakin ajatuksia siitä, kuinka ottelumäärää voitaisiin lisätä.


Ensiksikin minusta pitäisi unohtaa se periaate, että kaikki pelaisivat yhtä monta kertaa kaikkia vastaan. Lisättäisiin siis "paikallispelejä". Esim. tämän kauden joukkueilla UIFK, Vastus ja Lennex pelaisivat vaikka ylimääräisen turnauksen tai erillisiä otteluita keskenään. Samalla tavoin etelässä HIFK, Vesta ja Narukerä muodostaisivat oman otteluryhmänsä ja idässä JPS, Kampparit ja Veiterä.


Edelleen voitaisiin pohtia sitä, annettaisiiko joukkueille mahdollisuus pelata 1-2 "vapaata ottelua" haluamiansa vastustajia vastaan. Ne voisivat olla sarjan toisia joukkueita, juniorijoukkueita, kaukalopallojoukkueita tai mitä vain yhdistelmiä. Ottelut pelattaisiin virallisina, mutta vastustajilta ei edellytettäisi rekisteröintiä. Nämäkin ottelut laskettaisiin taulukkoon. Otteluiden tarkoitus olisi myös propagandan teko - haasteotteluilla lisättäisiin kiinnostusta Suomi-sarjaa kohtaan ja ehkä houkuteltaisiin mukaan uusia pelaajia.


Kaiken tämän jälkeen olisi saatu ehkä 4 peliä lisää ja sarjan neljä parasta jatkaisivat lopputurnaukseen. Mikäli haluttaisiin vielä varmistaa sarjan "oikeudenmukaisuus", taattaisiin vain kahdelle parhaalle suora lopputurnauspaikka. Viidenneksi sijoittuneelle annettaisiin mahdollisuus haastaa oman valintansa mukaan kolmanneksi tai neljänneksi sijoittunut karsintaotteluun lopputurnauspaikasta. Karsintaottelu pelattaisiin paremmin sijoittuneen kotikentällä. Sen jälkeen vielä kuudenneksi sijoittunut voisi halutessaan haastaa jäljelle jääneen (kolmosen tai nelosen) samalla tavoin karsintaotteluun vieraskentällä.


Edelleen voitaisiin kehittää ajatusta siitä, voisiko tässä vapaammassa muodossa olla mukana joukkueita vain yhdessä turnauksessa. Esim. 19-vuotiaiden maajoukkue, Viron maajoukkue, seurojen juniorijoukkueita, pohjoisessa OLS:n veteraanit ym. Samoin esim. jääpallon ystävistä ympäri maata voitaisiin innon riittäessä kasata ylimääräinen joukkue johonkin turnaukseen.

Tuomas Hoppu

Share |

Kommentointi

Otsikko:
Nimimerkki:
Kommentti:
 

Ei ainakaan lisää paikallispelejä!

Jussi Vasala

ti 4. tammikuuta 2011 16.20.56

Hyvää pohdintaa Tuomas. Viime kauden lohkojako oli vähän tuon esittämäsi paikallispeliformaatin mukainen. Se on kyllä käytännössä huono homma, koska pelaamme jo nyt paikallisissa harrastesarjoissa niin Helsingissä kuin Oulussa paikallisia vastustajia vastaan kahdesta kolmeen kertaan. Sen lisäksi on vielä harjoitusturnaukset yleensä lähijoukkuiden kesken. Sitten vielä yhteiset reenivuorot useammilla paikallisjoukkueilla ja vastaassa taas samat naamat!

Esim. UIFK ja Lennex pelaavat tällä kaudella jo nyt viisi virallista ottelua vastakkain ja jos vielä sattuisi jatkopelejä, niin huhhuh. Yhteisiä reenivuoroja/pelejä on yli 40 kertaa tämän lisäksi.

Sen sijaan tuo vierailevien joukkuiden tuonti sarjaan voisi olla oikeasti hyvä homma. Nykyisessä Suomi-sarjassa parasta on päästä pelaamaan juuri erilaisia ja tasoisia joukkuita vastaan. Siksi valtakunnallinen sarja on ylivoimainen. Tätä voisi vielä entisestään rikastaa uusilla joukkuella, mutta taas siten, että paikallisuus ei ole ohjaava tekijä.

Noissa yhden pelin karsintaotteluissa taas matkakustannukset taitavat olla kohtuuttomat Suomi-sarjaan. Käytännössä mikään muu tässä harrasteessa ei maksa, kuin matkustaminen. Matkakulut vievät 80% budjetista, ainakin meillä.

Jussi V.

Pelit ovat pallopelien suola

ti 4. tammikuuta 2011 17.23.02

Olisi todellakin vähintään miettimisen arvoinen asia yrittää saada lisää pelejä. 8 tai 8+lopputurnausottelut ei välttämättä houkuttele Suomi-sarjaan muita kuin entisiä jääpalloilijoita eikä välttämättä edes niitä, jos he kokevat saavansa enemmän (pelejä) esim. puulaakikaukalopallosta tai -futiksesta firmajoukkueessa.

Oulussa ja Helsingissä tilanne on ilmeisesti vähän parempi tai ainakin sen on mahdollista olla, koska kaupungeissa pelataan puulaakijääpalloa. Muissa kaupungeissa ei taida olla sellaista?

Hyviä ideoita Tuomakselta. Tornio ja Imatra pitäisi ehdottomasti saada Suomi-sarjaan, mahdollisesti myös Seinäjoki.

Ei lisää paikallispelejä ei!

Antti Huoviala

ti 4. tammikuuta 2011 21.15.38

Samaa tykkään paikallispeleistä mitä Jussi jo kommentoi. Aivan tarpeeksi näkee samoja naamoja ainakin Oulussa. :)

Mutta, vierailevien joukkueiden peluuttaminen sarjassa kuulostaa erittäinkin mielenkiintoiselta. Varsinkin maajoukkueiden Viro ja Suomi U19, voisivat olla sopivia Suomi-sarjaan. Kun sarjaa vielä pelataan turnausmuotoisena niin vierailevien joukkueiden osallistuminen olisi helppo järjestää, tosin rahaa se veisi liitoilta.

Eikös lätkässä jotain vastaavaa olekin, että joku junnumaajoukkue pelaa Suomi-sarjan/Mestiksen joukkueita vastaan kertaalleen?

Imatran PaSa Bandylle Suomi-sarja olisi erinomainen paikka kehittää toimintaa kohti Bandyliigaa, mikäli sinne siis ovat joskus takaisin mielimässä.

ToPV:n Evergreen -joukkuehan oli mukana kauden alussa harjoitusturnauksessa Oulussa ja ihan hyvin voisivat pelata myös Suomi-sarjaa.

Ja tottakai myös kaikki uudet paikkakunnat ovat erittäin tervetulleita lajin pariin!

Hyvä, kokeiltava idea

Ta Äikäs

ti 25. tammikuuta 2011 23.00.45

Hyvä idea! Tässä Tuomaksen esityksessä on paljon potentiaalia, joskin se (kuten TH ja Jussit toteavat) tulee testata/kysyä Suomi-sarjan joukkueilta itseltään. Hyvä ajatus, jota jossain muuassa lajissa jo toteutetaan, on nostaa P19 mukaan kuvioon -- harkkapelejä nuorille ei ole koskaan liikaa...

Terveisin Kazanista, -Ta

U19 maajoukkueesta

Kaartis

ke 26. tammikuuta 2011 09.31.09

U 19 joukkueessa pelaa maan parhaat ko. ikäluokasta. Moni poika pelaa Bandyliigaa ja A-jun. SM-sarjaa. Pelejä tulee suhteellisen paljon talven aikana.Lisäksi joukkueitten harjoitukset päälle. Pitäisikö näitä nuoria kuormittaa vielä lisää. Ainoa oikea ajankohta olisi ennen kauden alkua pelata suomisarjan joukkueita vastaan.
Ne pojat jotka ei pääse liigaan, saati maajoukkueeseen on asia erikseen!!

U19:n kuormittaminen

Veijo Esso

to 27. tammikuuta 2011 19.36.49

Pojille tulee matseja seurajoukkueissa kyllä, mutta yhdessä maajoukkueen kanssa sitten vähemmän.

Mielestäni erittäin toteuttamiskelpoinen idea, että U19 pelaisi vaikka kerran kaikkia Suomi-sarjalaisia vastaan. Ajankohta vain pitäisi sovittaa maajoukkueleiritysten kanssa kohdilleen.

Mahtavaa olisi myös Viron maajoukkueen mukaansaanti, toisi varmasti näkyvyyttä sarjalle ja lajille, sekä lisäisi mukavasti eksotiikkaa.